maandag 29 april 2013

Moestuin: daar gaan we weer!

Na de strenge winter werd het wel eens tijd om de moestuinbak eens op te frissen. De bak zag er begin deze maand nog zo uit:
Een aantal moedige plantjes overleefden zoals je kunt zien de winter: tijm, rozemarijn, rucola, erica en viooltjes stonden er nog steeds. De sierkooltjes haalden helaas de laatste winterprik niet meer.

De bak kreeg afgelopen weekend een grondige kuisbeurt, een handjevol verse aarde en nieuwe zaadjes. Ondanks mijn voornemen om op tijd voor te zaaien (het lijkt me wel gezellig om overal zaaibakjes in huis te hebben) is het er niet van gekomen. En dus is het nu nog wachten op de eerste kiempjes...

7 opmerkingen:

 1. Spannend! Bedek je die bak dan met plastiek of glas? Bij mij staat alles nog binnen, het lijkt me nog veel te koud voor miniplantjes... Ofwel ben ik gewoon overbeschermend ;-) (al moet ik ook toegeven dat ik gewoon schrik voor slakken heb)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oeps, neen... zou dat nodig zijn? Ik ben ook zo'n eeuwige optimist hé, dus als de zaadjes het halen zullen het wel sterke zaadjes zijn en dus lekkere groentjes? Duimen maar! De radijsjes zijn ondertussen al gekiemd, dus dat is alvast een goede start.

   Verwijderen
  2. Ik weet het niet goed. Ik denk dat het groeiproces wel sneller zou gaan, maar dat het niet echt-echt-echt nodig is. Nu ja, je zal het wel snel merken he! :-)

   Verwijderen
  3. alle 32 radijsjes zijn uitgekomen. Allé, meer zelfs want k'heb er een paar moeten uitdunnen. En de spinazie, paksoi en sla zijn ook al aan het uitkomen. Ze zullen er dus wel tegen kunnen! Nu nog hopen dat er geen slakken langskomen...

   Verwijderen
  4. Ooooh, super! Ik heb vandaag ook nog wat vanalles gezaaid. Ik hoop dat mijn radijsjes en snijsla even sterk als de jouwe zijn!

   Verwijderen
 2. Leuk zo een vierkante meter groenten, helaas is tuin te klein voor zo een bak. Bij mijn papa ligt er ook nog over alles een zeil, vooral 's nachts dekt hij nog altijd af.

  Zijn jullie dan al naar het Hallerbos gaan wandelen? Want ik zag net dat het eigenlijk nu pas echt de moment is (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=574510355915345&set=a.106398356059883.8260.106392896060429&type=1)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als er geen plaats is voor een m2 moestuin, kun je nog altijd verticaal tuinieren, dat lijkt me ook wel leuk.

   Dank je om me er nog eens aan te herinneren: we zijn vandaag dus gaan wandelen in het Hallerbos en het was echt prachtig! Binnenkort post ik een verslag op deze blog, of anders op mijn wandel/reisblog: yellowlaurieopreis.blogspot.be

   Dank je voor de tip!

   Verwijderen