woensdag 10 april 2013

Quiche met rode biet, geitenkaas en walnoten

Op de blog van Alexandra's Kitchen  vond ik dit recept voor een quiche met rode bieten. Ideaal voor wanneer we vegetariërs op bezoek hebben! Op haar blog maakt Alexandra het deeg en kookt ze de bieten zelf, wij hebben er een variant van gemaakt voor luie mensen of mensen met weinig tijd.
Dit heb je nodig:
  • een rol kant en klare kruimeldeeg (of bladerdeeg)
  • rode bieten, voorgekookt (wordt in vaccuum zakjes verkocht)
  • geitenkaas (van het type Chavridou in een schaaltje)
  • walnoten
  • 1 halve ajuin in reepjes
  • 1 scheut droge witte wijn
  • 1handvol platte peterselie
  • 1 pakje zure room
  • 2 eieren
Leg het kruimeldeeg (met het bakpapier van de verpakking)) op een taartvorm en prik gaatjes met een vork. Doe er bakpapier bovenop en leg daarop droge bonen, linzen of erwten. Bak het deeg 'blind' gedurende 20 min op 200°C.
 
Smelt wat boter in een pan en bak daarin de ajuin met een snuifje zout tot de reepjes goed zacht en bruin zijn (een 5-tal minuten). Voeg een scheut droge witte wijn toe en bak nog enkele minuten verder terwijl je de bruine gekarameliseerde reepjes ajuin losschraapt van de pan.
 
Snij ondertussen de voorgekookte rode bieten in kleine blokjes. Gebruik daarvoor best geen houten snijplank om roze verkleuring van je plank te vermijden. Gebruik eerder een bord of een plastieken snijplank.
 
Meng in een kommetje de 2 hele eieren met de room en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
 
Haal het voorgebakken deeg uit de oven, leg daarop de gekarameliseerde ajuin en de stukjes rode biet. Overgiet met het mengsel van ei en room en verdeel daar vervolgens stukjes geitenkaas en walnoten over.
 
Bak de quiche nog een 15 à 20-tal minuten verder op 200°C en werk nadien de quiche af met fijngesneden platte peterselie.
 
Smakelijk!


6 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker en makkelijk uit, daarom hou ik zo van quiche, zelf at ik jaren vegetarisch maar nu ik terug vlees eet kan ik nog steeds lekkere dingen zonder vlees erg appreciëren, een onthouder deze tip! Bedankt en groetjes creazusje An. Leuke blog trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Su-per-lekker! Al veel gemaakt, altijd met succes. Merci :)

    BeantwoordenVerwijderen