dinsdag 11 februari 2014

Ideeën voor originele trouwcadeau's en verrassingen

Zoek je een originele verrassing voor de trouw van een goede vriend(in)? Geef je liever geen envelop met centjen? Ben je getuige en zoek je nog een onvergetelijk cadeau? Misschien dat de volgende ideetjes wel van pas kunnen komen... 

Wij zijn zelf niet zo heel lang geleden getrouwd en hebben een aantal superleuke cadeau's en verrassingen gekregen, waar we vandaag nog steeds plezier aan beleven. Omdat we eerder ook al hebben zitten piekeren en zoeken naar originele trouwcadeau's, delen we graag een selectie van de - volgens ons- leukste ideetjes.


1. Romantische tuinbank
Voor een duurzaam en romantisch geschenk kun je het koppel een design tuinbankje van Fermob cadeau doen, of een ander exemplaar dat misschien beter in het budget past. Ideaal voor het getrouwd koppel om na de trouwdag in de tuin te mijmeren over hoe geweldig die dag toch wel niet was.


2. Postkaartjes van de gasten
Wil je het koppel ook na hun trouw blijven verrassen, dan kun je het volgende doen: Neem een grote stapel postkaartjes en enveloppen mee op het trouwfeest en laat alle gasten stiekem een postkaartje volschrijven. Stuur na het feest elke week een kaartje met de post. Zo krijgt het koppel een jaar lang (of meer of minder) postkaartjes met persoonlijke berichtjes van de gasten. Na meerdere maanden beleven ze nog steeds plezier aan hun trouwdag!

3. Een jaar lang genieten
Voorzie 12 kleinere cadeautjes of bons voor romantische dates, die je gedurende een jaar één voor één elke maand afgeeft. Een paar ideetjes (afhankelijk van het budget): saunabezoek, ontbijt aan huis, badspullen en kaarsen voor een romantische avond, cinematickets,... Zo bezorg je het koppel een jaar lang plezier en quality-time. Zorg wel dat je niet gewoon telkens een bon afgeeft maar leg meteen ook de datum met het koppel vast, zodat de cadeau's niet uitgesteld worden.
Source: http://shannonbrown.typepad.com/life_in_general/2011/01/lets-go-on-a-date-january.html
4. Uitgebreid gastenboek
Probeer de gastenlijst te pakken te krijgen en stuur goed op voorhand een brief naar alle gasten met een stevig gekleurd blad papier en de vraag om iets origineels te tekenen/schrijven/plakken/.... voor het koppel en het papier mee te brengen op de trouwdag. Op het feest verzamel je stiekem alle bladeren en bundel je ze tot een mooi gastenboek voor het paar.
Source: http://www.etsy.com/shop/PapergeekMY?ref=l2-shopheader-nam
5. Origineel verpakt geld
Als je toch gewoon centjes wil afgeven, dan zijn er tal van originele ideeen om het geld origineel te verpakken: in een zelfgemaakte pinata (dolle pret verzekerd wanneer het koppel de pinata geblinddoekt moet proberen openkloppen), geldbriefjes verstopt in een dik telefoonboek, in de aarde van een plantje, opgehangen in rolletjes aan een boompje, ... Hier vind je talrijke andere ideeën.

6. Versiering in huis
Als je de sleutel van het huis in handen hebt gekregen, kun je natuurlijk het huis op stelten zetten. Of je kiest voor een meer sympathieke versiering :) Toen wij thuiskwamen was het huis volledig volgeplakt met post-its en was de wc-kamer volgepropt met ballonnen. Verstop ook post-its met tekstjes doorheen het hele huis (vb. tussen de boeken, in de printer, onder bed etc...) zodat het koppel maanden later nog post-its ontdekt.

1 opmerking: