zaterdag 26 oktober 2013

Naaisel 18: honderd en meer snoepzakjes

Ik heb het hier en daar al laten vallen: tot voor kort waren we druk bezig met de voorbereidingen van onze trouw. Nu deze onvergetelijke dag achter de rug is, kan ik eindelijk wat tijd vinden om bepaalde dingen hier te delen.

Laten we beginnen met de "wedding favors". Wie meteen begrijpt wat ik hiermee bedoel, heeft zeker net als ik veel te veel trouwblogs gelezen of teveel uren op pinterest gezeten. Wedding favors zijn kleine geschenkjes om je gasten te bedanken voor hun aanwezigheid op je trouwfeest.

Voor onze trouw waren wedding favors niet bepaald onontbeerlijk, maar ik had wel zin om wat tijd te steken in "decorum" en dus besloten we om voor elke gast op onze trouw een zakje te naaien. Met 115 gasten op ons feest, kan ik jullie verzekeren dat we - met de hulp van getuige en schoonmoeder- meerdere avonden hebben gevuld met het knippen, stikken, doorsteken van touwtjes, stempelen en vullen van de zakjes.
Om niet teveel tijd en stof te verdoen, hebben we het simpel gehouden: twee lapjes omgekeerd aan elkaar naaien nadat eerst een boordje omgestikt werd, twee touwtjes erdoor, label eraan, knoopje, stempelen en klaar is kees. 

Om de labeltjes te stempelen hebben we het logo van op onze uitnodigingen laten maken in stempelvorm via onlinestempels.be. Voor de touwtjes gebruikten we gewoon roze en goudkleurige wol uit de Veritas. De witte, muntgroene en roze stofjes kwamen van Le Chien Vert. De gebruikte kleuren kwamen ook terug in onze kleedjes, accessoires en overige decoratie. De zakjes vulden we met marshmallows en ufo's om trouw te blijven aan de pasteltinten. 
Het resultaat op het feest mocht er wel zijn. De zakjes presenteerden we in een oude valies aan de inkom, samen met een krijtbordje (MDF + krijtbordverf) waarop iedereen kon lezen dat zo'n zakje mee mocht naar huis...

Na het feest waren zo goed als alle zakjes weg. leuk!

4 opmerkingen:

  1. Mooi gedaan ! Je gasten zullen er heel blij mee geweest zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk ! Nog van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Vele mooie jaren samen toegewenst !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Yellow Laurie,

    Proficiat met jullie trouw! Leuk ideetje dat jullie hadden voor het cadeautje : )

    Vele creatieve groetjes,
    Het hele Veritas-team

    BeantwoordenVerwijderen