dinsdag 24 maart 2015

Bobijntjesweekend en veel naaisels

Een heel weekend doorbrengen met gelijkgestemde zielen werkt inspirerend. Jawel, ik had me ingeschreven om mee te gaan op weekend met de Babbelende Bobijntjes. Een goede beslissing blijkt achteraf, want het weekend was meer dan geslaagd! En zo komt het dat hier - na een lange stilte - nog eens een berichtje verschijnt. 

Het ideale moment om alle naaiprojectjes van afgelopen maanden eens te laten zien. Bij deze, van nieuw naar oud:

1. Een kruippakje voor ons metekindje, aka het eerste project met tricot. Dat het op iets trekt is vooraal te danken aan de deskundige uitleg en begeleiding van de medebobijntjes. Nu weet ik tenminste welke steken te gebruiken bij tricot en dat je de boordstof moet rekken om 'lebberen' te vermijden. Alleen de kamsnaps moeten er nog in.
Stof: havana toekan tricot

2. Een A-lijn kleedje voor mijn nichtje. Ideaal voor deze zomer als ze haar eerste stapjes zal zetten. Een duidelijk patroontje, maar het vraagt wel wat geduld om de mouwtjes en de rits af te werken.
Stof: Enchant Aqua van Riley Blake

3. Op babybezoek gaan met een zelfgemaakt cadeautje is zoveel toffer dan de zoveelste set tetradoeken uit de geboortelijst te kopen. Voor baby Helena werden het een dinosaurus-knuffel en een pamperzakje. 
Stof: Wasabi rouge van Petit Pan
Patroon: Dino uit de hand van Ceci,  Pamperzakje van Mme Zsazsa

4. Al negen maand keken we er naar uit: de geboorte van kleine August, Ulrike's metekindje (of is het nu petekindje?). Zo'n belangrijke gebeurtenis vroeg natuurlijk om een bijpassend geschenkje. Ulrike maakte een doosje met allerlei bonnen, en we gaven het af met een zacht dekentje en pamperzakje. Het dekentje heeft al dienst gedaan, want August slaapt er dagelijks in.
Stof: Sprookjesbos van Michael Miller

5. Ook voor kleine August, maakte ik nog een babyjasje. Het was eerst nog wat groot, maar ondertussen kan hij lekker ingeduffeld de eerste zonnestralen tegemoet gaan. Het was ook de eerste keer dat ik een jasje maakte, maar dankzij de duidelijke uitleg uit Zo Geknipt was het... u raadt het al... zo geknipt.
Stof: Raindrops green van Uno
Patroon: Jasje uit Zo Geknipt 1

5. Het lijkt wel of we het afgelopen jaar het ene na het andere babybezoek hebben gehad. Voor kleine Emile maakte ik een babymutsje en -uiteraard- een pamperzakje.

Stof: Get togethe Corduroy "flock of birds sea" 

6. Ook kleine Lowie kreeg een pamperzakje. Het blijft toch een winner, dat patroontje!
Stof: Geometric green van Riley Blake

7. Tijdens een avondje met de babbelende bobijntjes stak ik deze pennenzak ineen. Een leuk projectje, dat zonder te veel moeite erg professioneel oogt. Ideaal voor een cadeautje!
Patroon: Pennenzak van Oontje

Zo zie je maar: ondanks het feit dat het hier erg stil was, heb ik de voorbije maanden niet stilgezeten!

En dat weekend met de Babbelende Bobijntjes? Dat was top en zeker voor herhaling vatbaar! Ik kijk al uit naar de volgende Bobijntjes-avond.

1 opmerking:

  1. Jeej! Terug een blogpost! :) Leuk om te zien wat je allemaal gemaakt hebt de laatste maanden. Je hebt niet stil gezeten. :) Het kruippakje is echt supermooi! Knap gedaan voor de eerste keer tricot, en zo snel dan nog. :)

    BeantwoordenVerwijderen