vrijdag 28 december 2012

Moestuin: stand van zaken

Het is al even geleden dat de moestuin nog eens aan bod kwam. Ondertussen zijn de zomer en herfst voorbij, dringend tijd dus voor een stand van zaken van deze allereerste poging om te moestuinieren, onder de vorm van een timelapse met fotos van juli tot oktober 2012:
 
De oogst was bevredigend, maar redelijk beperkt gezien de kleine oppervlakte (1m2) van de moestuinbak. We genoten vooral van sla, radijzen, pak soi, kerstomaten, worteltjes en kruiden. De kolen werden geen succes omwille van de vele rupsen die het blad opaten. De afrikaantjes bloeiden in de herfst goed door en zorgden voor wat kleur. Vanaf oktober zijn de sla- en spinaziekiemen gestopt met groeien en werd de moestuin steeds zieliger en zieliger.   

Uiteindelijk heb ik schoon schip gemaakt met de verwelkte eenjarige groenten om plaats te maken voor wintervaste plantjes van de markt: sierkolen, bosviooltjes, erica en rozemarijn. De tijm, peterselie en rucola mogen nog even blijven staan want zij doen het goed. Als ik (door de regen) naar buiten kijk, word ik helemaal vrolijk van de vrolijke kleurtjes in de moestuinbak... laat de winter maar komen!

1 opmerking: