maandag 7 januari 2013

2013 en alle gevolgen

Het nieuwe jaar is al even ingeluid en het wordt dringend tijd om mijn goede voornemens kenbaar te maken. Ik las ergens dat voornemens beter worden volgehouden als je ze van de daken schreeuwt. Sociale controle heet dat.

Hier zijn ze dan:
 1. Minstens 1 x per maand een lange wandeling maken, daar  een verslag over schrijven en het verslag hier posten
 2. Tweewekelijks op date gaan met mijn vrouw in spé en de Iphone's thuislaten.
 3. Elke dag minstens een stuk fruit eten 
 4. Minstens 10 boeken gelezen hebben in 2013
 5. Mensen leren kennen in mijn nieuwe gemeente
 6. Elke dag vòòr 23u in bed kruipen
Het eerste voornemen werd op nieuwjaarsdag al meteen goed ingezet, we maakten een fijne wandeling in de omgeving. Misschien niet lang genoeg en al zeker niet om daar een verslag over te schrijven, maar het is toch een goed begin.
Het tweede voornemen staat al ingepland in de agenda. We mogen elk om beurt kiezen wat we gaan doen. De eerste date mocht Uli kiezen en zal doorgaan in het gemeentelijk zwembad (mmh).

Sinds 2013 aten we ook al elke dag minstens een stuk fruit. Ik weet wel dat het 2 stukken fruit per dag zouden moeten zijn, maar laten we eerlijk zijn: voornemens moeten realistisch zijn. Vandaar dus "minstens één stuk fruit".

Aanvankelijk stond tussen de voornemens ook  nog "Deze week aan tafel verderzetten". Na even beraad te slaan, heb ik uiteindelijk besloten om er toch een eind achter te zetten.
Na 24 weken foto's te trekken van mijn avondeten en dus 216 maal de Iphone boven te halen terwijl een dampend bord vol lekkers wacht om opgegeten te worden, tot vervelens toe van mijn omgeving en met soms genante situaties tot gevolg, heb ik besloten dat het genoeg is geweest. Er kruipt veel tijd in en ik haal er niets bijzonders uit. Dus geen "Deze week aan tafel" meer vanaf nu, en hopelijk een beetje meer tijd in de plaats. 

5 opmerkingen:

 1. Waw, je goede voornemens zijn zeer inspirerend, ook voor mij, dus ik doe graag met je mee:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elke dag een stuk fruit eten? Moet je daar nu speciaal een voornemen van maken? Ik word echt chagrijnig als ik eens een dag geen fruit eet ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eumh, ja, er gaan al eens dagen voorbij dat ik geen fruit gegeten heb (als ik de vijf diepvriesframbozen bij het ontbijt niet meetel).... zeker in de winter omdat er minder lekker fruit voorhanden is.
   Leve de voornemens, want nu zit Uli tenminste achter me aan: "heb je al fruit gegeten vandaag?". Gelijk bij de kindjes....

   Verwijderen
 3. Opletten dat je je tong niet verbrandt, nu dat eten sneller in je mond zal raken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lijken me concrete en haalbare voornemens, dus moet lukken! Veel succes ermee! We're watching you ;-)

  BeantwoordenVerwijderen