donderdag 10 januari 2013

Naaimachine van't straat gevist

Ken je dat programma op tv  "extreme verzamelwoede"?
Wel, mijn pa heeft veel weg van de mensen die je in die programma's tegenkomt: zijn piepklein appartement in centrum parijs zit tjokvol dozen en spullen die hij op rommelmarkten of zelfs gewoonweg op straat bij het grof huisvuil gevonden heeft. Alles wat enigszins nog werkt komt op die manier terecht tussen de andere spullen in zijn living. 

Wegsmijten is geen optie, weggeven daarentegen kan hem wel smaken. En zo kreeg ik onlangs deze valies die hij van 't straat gevist heeft (zonder de kat dan wel):

Nadat de kat de (loodzware) valies uitvoerig bestudeerd had, nam ik even een kijkje naar de inhoud. Dit is wat ik ontdekte: 
Een Pfaff naaimachine in perfecte staat (op een laag stof na), inclusief handleiding en bewijzen van controle en onderhoud gedateerd uit 1980 tot nu. Dat is wel wat anders dan de naaimachien van Ikea die ik tot nu toe gebruikte! Met dank aan een zeker madame Flego uit Parijs, of althans de (klein)kinderen (?) die dit juweeltje zomaar op straat hebben achtergelaten.
 
Nu rest er me alleen nog de machien te laten nazien en uitkuisen en dan kan ik vanaf nu ook leren borduren, knoopsgaten naaien etc...
Iemand een goed adres voor een volledige onderhoud van een naaimachien?

15 opmerkingen:

  1. Wat een vondst! Een passage bij een hersteller en je hebt een hele 'nieuwe'. Misschien kan je bij een naaiwinkel met hersteldienst terecht?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw!! Degelijke naaimachien! Dat je er maar veel plezier van mag hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super hé! In de buurt van Gent heb je Mertens service center, en zij doen onderhoud, maar da's mss wat ver voor je?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gent is zeker niet ver, ik ben daar regelmatig. Dank je voor de tip!

      Verwijderen
  4. Whoooott, wat een schat, zomaar op straat. Ik ga hier ook eens wat meer op straat lopen, wie weet wat kom ik tegen;) Groetjes en veel plezier met 't machien!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In Zaventem is een kleine winkel, maar goeie service (zijn ook officiële Pfaff verdeler).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een vondst, daar dromen we allemaal toch van!! Heeeel veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, zo'n chance! Hopelijk kan je er snel mee aan het werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo ik heb ook zo'n naaimachine gekregen van grootmoeder maar de uitleg had ze niet meer intussen overleden wie kan er mij helpen met een boekje met de werking van de naaimachine Pfaff 362
    je kan mij emailen op het volgende christine.d.b@pandora.be

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Cool! Ik heb dezelfde geërfd nu nog aan de praat krijgen! Is het jou gelukt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zeker, de machine gaat erg vlot, voelt echt aan als kwaliteit. alleen bij zigzaggen had ik problemen, de knop zat blijkbaar vast, maar heb hem laten herstellen in een naaiwinkel. ik gebruik de machine wel niet vaak want ze is loodzwaar en heb geen plek om die standaard te laten staan...

      Verwijderen
  10. Als je hem kwijt wil hou ik me aanbevolen. Mijn Pfaff 230 is nu stik na 25 jaar. Groet van Sheila

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi! Laat ik nu precies deze naaimachine hebben gekregen! Maar... De mijn heeft geen handleiding meer. Nu is je bericht van enige jaren geleden, maar heb je de handleiding nog en zou je die wellicht willen scannen/fotograferen?

    BeantwoordenVerwijderen