woensdag 1 mei 2013

Het Hallerbos op zijn mooist

Het stond al een tijdje in de agenda: "boshyacinten spotten in het Hallerbos". Door de strenge winter kwam de bloei van de blauwe bloemen echter wat later. Enkele dagen geleden las ik nog een verslag bij Plutomeisje, toen de bloemen nog niet allemaal in bloei stonden. Volgens deze website, waar je de bloei van de wilde bloemen live kunt volgen, was het vandaag het ideale moment om de bloemen te spotten. Het dagje congé kwam als geroepen!

We maakten een wandeling van 10 km tussen een tapijt van blauwe boshyacinten, prachtig! Het volledige verslag (en uiteraard de foto's!) kun je op mijn wandel- en reisblog lezen: www.yellowlaurieopreis.blogspot.be.

Bij thuiskomst hebben we nog een dik uur in hangmat geslapen, met het zonnetje op ons gezicht. Na de welgekomen rustpauze, hebben we de tuin onder handen genomen: tegen het hek achterin hebben we Oost-Indische kers gezaaid en de ganzerik hebben we dan weer flink gesnoeid, tot 15 cm van de grond. Op het naamkaartje dat tevoorschijn kwam lazen we "95 BEF". Het werd precies dringend tijd dat die struik eens gesnoeid werd!

3 opmerkingen: