woensdag 29 mei 2013

Speeltuin voor jong en oud

Begin mei trokken we met een aantal vrienden een weekendje naar "la Fôret de Fontainebleau", een gigantisch bos gelegen op 65 km ten zuidoosten van Parijs.

Het bos staat vooral bekend onder de klimmers als uitgelezen plaats om te boulderen: een vorm van klimmen, maar dan zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen en meestal op niet al te hoge rotsen. Maar ook voor niet-klimmers is er vanalles te doen in de omgeving: wandelen en paardrijden in het bos, het kasteel van Fontainebleau bezoeken,...
Midden in het bos ligt een enorme open zandvlakte, omgeven door allerhande vreemde rotsformaties ("Cul de Chien"). We hebben er het kind in ons terug bovengehaald, klauterden en sprongen van rots op rots en namen af en toe ook de tijd om een echte route te klimmen.
 
De zandvlakte bij "Cul de Chien" is vooral gekend onder de klimmers en trekt voor de rest weinig volk, ondanks de uitzonderlijke omgeving. Om er te geraken moet je even zoeken, want het staat niet goed aangegeven. Het gemakkelijkste is om de parking te gebruiken aan de D16 tussen Le Vaudoué en Noisy-sur-Ecole, vlak naast het kerkhof (coordinaten parking: N 48.372929, E 2.510827). Vanuit de parking vertrekt een zandweg door het bos (Chemin de la Plaine de Jean des Vignes). Wandel voorbij de rotsen van Roche aux Sabots aan je rechterkant en sla na ongeveer 500m rechts af (bij een eerste zandvlakte). De weg leidt je naar de open zandvlakte, met de Cul de Chien  aan de linkerzijde (20 minuten stappen vanaf de parking).
 
Boulderen kun je trouwens ook indoor doen in de zaal Bleau in Gent (voor jong en oud). 

1 opmerking: