maandag 29 juli 2013

Krijg eens een ballonvaart cadeau!

We werden onlangs door een goed bevriend koppel verrast op een ballonvaart. Een vroegtijdig huwelijkscadeau voor ons trouwfeest in september. En wat voor een cadeau!
We stegen op in Destelbergen en belandden uiteindelijk in Landskouter. Het leuke is dat je niet kunt voorspellen waar de vaart zal eindigen, omdat sturen niet mogelijk is.
Het opstijgen verliep heel vlot, we stonden versteld dat het allemaal zo rustig en vredig verliep, zeker als je weet dat in de ballon zowat 70 vrachtwagens passen! Binnen de kortste keren bevonden we ons op 990 meter hoogte boven Gent en hadden we een uitzicht dat strekte van de zee tot in Brussel.
We zagen de glinstering van de zon op de zee en de gebouwen van Oostende en als we de andere kant opkeken zagen we de gebouwen in Brussel. Echt geweldig indrukwekkend! Het gaf ook wel een beetje een vreemd gevoel om zo zonder enige bescherming in een mand op die hoogte te zweven. Ik had steeds het gevoel dat ik een reddingsvest was vergeten aantrekken, al had dat natuurlijk niet erg nuttig geweest.



Na het indrukwekkend uitzicht op die hoge hoogte, daalden we tot ongeveer 60 meter, en genoten we van het uitzicht over de huizen en tuinen van Heusden en Melle. Overal zagen we de mensen opkijken en zwaaien, heel erg leuk! We zagen zelfs konijnen over de velden huppelen.


Nabij Landskouter werd het helaas al tijd om te landen. We vonden een prefect veld om te landen: een ietwat schokkerige ervaring maar die al bij al erg goed meeviel!
We hielpen allen met het opbergen van de ballon en dronken nog een cava met hapjes op het veld alvorens teruggebracht te worden naar het vertrekpunt door de erg sympathieke Koen en zijn team van ballonvaren.be.
 
Wat een onvergetelijke ervaring!

2 opmerkingen:

  1. Super hé! Wij hebben dat vorige zomer gedaan (toen zijn we zelfs over een brand gevlogen terwijl de de brandweer vanuit de lucht zagen rijden) en het gevoel in de lucht is inderdaad echt iets uniek.

    BeantwoordenVerwijderen