woensdag 3 juli 2013

(Moes)tuin: update

Het lijkt wel of de planten dit jaar extra traag op gang komen. In de moestuinbak is het daardoor een beetje foutgelopen: de zaailingen wilden maar niet groeien en toen ze eindelijk de groeimicrobe te pakken hadden, schoten de groentjes peilrecht omhoog... Een paksoi die eruitziet als een stengel met bloemetjes aan, dat steekt toch even tegen. Ook de spinazie onderging hetzelfde lot.
 
De rode biet, wortels en peterselie groeien ook al in slow-motion: twee maand na het zaaien bestaan ze nog altijd maar uit twee blaadjes. De sla begint eindelijk wat te groeien en de radijsjes, die zijn ondertussen al opgegeten. 
 
Ik steek de mislukking op het gebrek aan voeding in de bodem: de compost is op en dus heb ik gewone potaarde gebruikt bij het zaaien...
Ik heb dan maar grote kuis gehouden in de moestuinbak en gaf voorrang aan de luie-mensen oplossing: de schietende spinazie en paksoi werden vervangen door aangekochte plantjes: gele en rode paprika's, tomaten en komkommers. Om het toch nog wat "echt" te houden, zaaide ik nog eens spinazie en bladsla.
Gelukkig hebben we ondertussen wel al kunnen genieten van de verse aardbijtjes...

2 opmerkingen: