donderdag 30 augustus 2012

Banoffee pie

Een heerlijk dessert maar wel eentje dat barst van de calorieën en dat op de koop toe ook nog supermakkelijk te maken is: meet the banoffee pie. ""Ban" voor banaan en "offee" van toffee.

Dit heb je nodig:
  • 200 g digestivekoekjes
  • 50 g boter
  • Een blik gecondenseerde melk (gesuikerd)
  • 2 à 3 bananen
  • Een brikje vette room
  • Bloemsuiker
De toffee maken is eigenlijk veel eenvoudiger dan je zou denken, je hoeft er alleen wat tijd voor te maken: laat het ongeopende blik gecondenseerde melk gedurende 2,5 uur in kokend water liggen. Zorg er wel voor dat het blik steeds onder water ligt (water toevoegen is de boodschap!). De suiker in de melk zal karamelliseren tot je de heerlijkste toffee krijgt als resultaat. Heb je geen tijd, dan kun je dat ook op voorhand doen: de toffee kun je in het gesloten blik nog een maand bewaren in de koelkast.

Plet de digestivekoekjes met de boter en bedek hiermee de taartvorm. Druk aan zodat je een stevige bodem krijgt. Verdeel vervolgens de bananen in partjes over de bodem. Bedek met de toffee (pas op om je handen niet te verbranden als je het blik vastneemt). Klop de room op met de bloemsuiker tot je een stevige slagroom verkrijgt. Bedek hiermee de hele taart. Voeg eventueel nog wat chocoladeschilfers toe ter versiering.
 
Laat de taart afkoelen in de frigo en zorg ervoor dat je volk over de vloer hebt zodat je de hele taart niet op je eentje opvreet....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten